Nyheter

Konjunkturbarometern: Ljusare signaler från samtliga sektorer (Januari 2024)

Publicerad 4/3 kl. 12:46

Barometerindikatorn ökade med 5,8 enheter till 90,5, senast indikatorn ökade så mycket under en månad var i april 2021. Alla sektorer bidrog till det starkare stämningsläget där hushållen ökade mest. Företagens inflationsförväntningar på tolv månaders sikt sjönk från det föregående kvartalet och uppgår till 1,7 procent. Priserna förväntas öka i alla sektorer i näringslivet förutom i bygg- och anläggningsverksamhet där företagen har uppgivit minskade priser sedan oktober 2022.

SERIÖS UTBILDNING – VEM BÄR ANSVARET?

SERIÖS UTBILDNING – VEM BÄR ANSVARET?

Publicerad 4/3 kl. 12:45

Under det senaste decenniet har kraven på utbildning inom byggbranschen ökat och arbetsgivaren ansvar lika så. Trots detta visar olycksstatistiken att olyckorna inom byggbranschen inte minskar utan snarare ökar.

Ahlsell förvärvar Batteribolaget

Publicerad 4/3 kl. 12:44

Ahlsell Sverige AB har ingått avtal att förvärva samtliga aktier i Bilco Bilbatterier AB (Batteribolaget), en specialiserad distributör av batterier, laddare, strömförsörjning med tillbehör.

60 år av smarta lyftlösningar

60 år av smarta lyftlösningar

Publicerad 4/3 kl. 12:43

EdmoLift, en ledande tillverkare och leverantör av lyftlösningar, fyller jämnt. 2024 markerar en viktig milstolpe i företagets utveckling och gläds över 60 framgångsrika år i branschen. Den verkliga årsdagen inträffar den 1 april.

VonArx förvärvar IMPACTS GmbH

Publicerad 4/3 kl. 12:43

VonArx, har tecknat ett avtal om att förvärva den tyskbaserade Shotblaster-tillverkaren Impacts GmbH.

Cramo AB förvärvar MG Rental

Cramo AB förvärvar MG Rental

Publicerad 4/3 kl. 12:42

Cramo AB har 18 december 2023 ingått avtal med MG Rental AB om att förvärva samtliga aktier i MG Rental AB.

OilQuick öppnar dotterbolag i Italien

Publicerad 28/12, 2023 kl. 10:00

OilQuick AB tillkännager etableringen av OilQuick Italy, ett nytt dotterbolag inbäddat i den historiska staden Verona.

Hilti lanserar HIT CT-100 miljöanpassad injekteringsmassa

Hilti lanserar HIT CT-100 miljöanpassad injekteringsmassa

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:47

Hilti, ledande inom tillförlitliga lösningar för byggbranschen, lanserar sin senaste innovation HIT-CT 100. Den nya injekteringsmassan har en bred profil och passar därför till infästningar i betong vid alla typer av projekt; nybyggnation eller renovering av kommersiella fastigheter, bostäder, offentliga fastigheter och anläggningsprojekt.

Lösning för fordonsinventering och hantering av tung utrustning

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:47

Efter två års etablerat samarbete lanserar Hilti och Trackunit en lösning för inventariehantering av tung utrustning för transportfordon. Med den nya lösningen kan även större utrustning utrustas med Hiltis Bluetooth-taggar och synliggöras i Trackunits nätverk, vilket möjliggör ökad automatisering och produktivitetsvinster för kunder inom den globala byggbranschen. Det strategiska samarbetet, som inleddes genom programmet ”Works with Trackunit”, har resulterat i betydande framsteg i utvecklingen av ON!Track, Hiltis digitala inventariehanteringssystem.

Nu kommer Suncons effektiva och miljövänliga värmare till svenska byggarbetsplatser

Nu kommer Suncons effektiva och miljövänliga värmare till svenska byggarbetsplatser

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:46

Den infraröda strålningspanelerna Suncon som revolutionerat och höjt värmen på norska byggen kommer nu till Sverige med företaget Tolcon.

hårt arbete för effektivare samarbete mellan beställare och upphandlare av hyresmoduler

hårt arbete för effektivare samarbete mellan beställare och upphandlare av hyresmoduler

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:44

Hyresmoduler är en viktig komponent för privat och offentliga sektorn för att möta tillfälliga lokalbehov i samband med snabba förändringar som stora barnkullar, nya vårdbehov och plötsliga händelser som vatten läckor och bränder. Rentalföretagens Modulutskott samlar aktörer inom hyresmoduler, en bransch som växer i takt med att behovet av tillfälliga lokaler i samhället ökar. Genom sitt engagemang och expertis bidrar utskottets medlemmar till att forma en mer hållbar och effektiv framtid för hyresmoduler. Efter idogt arbete under det senaste året ser vi nu resultatet av Modulutskottets jobb när Rentalföretagen lanserar Standardvillkor för hyresmoduler.

Atlas Copco WEDA i dagbrottsguldgruva i Filippinerna

Atlas Copco WEDA i dagbrottsguldgruva i Filippinerna

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:43

Atlas Copcos egna distributör i Filippinerna, har levererat två enheter av den nyligen lanserade WEDA D95 och sex WEDA D50N till en stor aktör inom den nationella gruvindustrin. Dessa robusta och pålitliga pumpar arbetar i en dagbrottsguldgruva i Surigao del Norte, i ö-provinsen Caraga, Filippinerna, möjliggör avledning av mark- och avrinningsvatten.

Möt nya Von Arx under svensk ledning

Möt nya Von Arx under svensk ledning

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:42

2019 tog han över den välkända schweiziska tillverkaren Von Arx. Sedan dess har ett antal nya produkter och verktyg för fräsning av betongytor och borttagning av golvbeklädnader släppts. På engelska säger man scarifiying och shaving och det finns egentligen inga motsvarande ord på svenska. Nu släpper Von Arx sin nya serie av stoftavskiljare för professionellt bruk. Möt Fredrik Åkermark och nya Von Arx.

World of Concrete firar 50 år i januari 2024

World of Concrete firar 50 år i januari 2024

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:40

Den amerikanska mässan World of Concrete i Las Vegas är en riktig långkörare och en uppskattad årlig internationell samlingspunkt för alla typer av byggmaskiner. I januari 2024 firar mässan hela 50 år.

Knappt ett år kvar till DEMCON 2024

Knappt ett år kvar till DEMCON 2024

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:40

Nu drar marknadsföringen för DEMCON 2024 igång. Mässan hålls den 19-20 september och i vanlig ordning på Scandic Hotell i Bredden norr om Stockholm.

Nytt inom byggställningar

Nytt inom byggställningar

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:39

Vad gäller byggställningar kommer flera intressanta nyheter för ökad säkerhet på arbetsplatsen: En ny aluminiumplattform från MonZon, en rullställning från Layher, ett uppdaterad trapplöp från Haki, och mycket mer.

Nya stationära högtryckstvättar från Kärcher

Nya stationära högtryckstvättar från Kärcher

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:37

Med stationära kallvattentvättar i superklassen expanderar Kärcher sitt sortiment av högtryckstvättar. De nya maskinerna i denna Classic-serie erbjuder hög prestanda och kvalitet med ett maximalt arbetstryck på upp till 250 bar och maximalt flöde på 1700 l/h och är lämpliga för effektiv rengöring av envis smuts och stora ytor, till exempel inom jordbruk, industri eller byggsektorn. Hållbara vevaxelpumpar, en luft-vattenkyld motor, stabil stålram samt enkel drift och underhåll erbjuder en pålitlig rengöringslösning med korta uppställningstider.

Bosch lanserar ProCORE18V+

Bosch lanserar ProCORE18V+

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:35

Bosch Professional lanserar idag världens första batteri med tabless-teknik för sladdlösa elverktyg. Nya ProCORE18V+ med en kapacitet om 8,0 Ah ökar drifttiden för Boschs högpresterande verktyg, vilket ytterligare effektiviserar arbetsflödet inom handel och industri. Trots att batteriet har samma energikapacitet, mått och vikt erbjuder det upp till 71 procent längre drifttid än ProCore18V med 8,0 Ah vid krävande tillämpningar. Detta möjliggörs av den mer effektiva designen.

Teleskoplastare 2023

Teleskoplastare 2023

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:34

I år lanseras ett antal intressanta teleskoplastarnyheter, däribland en uppgraderad TF27.6 från Merlo, den nya Telehandler 340 G från Sennebogen och en helt ny kompakt teleskoplastare från Bobcat.

Bra uppslutning på Rentalföretagens höstmöte

Bra uppslutning på Rentalföretagens höstmöte

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:33

I november höll branschföreningen Rentalföretagen sitt höstmöte. Intresset för att samlas och föra branschen framåt, stärka kvaliteten hos medlemmarna och samverka fortsätter med ökad styrka, det var både uthyrar- och leverantörsmedlemmar rörande ense om.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×