Nyheter

Nya maskiner från Milwaukee

Nya maskiner från Milwaukee

Publicerad 3/5 kl. 14:17

Milwaukee® fortsätter att förändra användarnas uppfattningar om batteridriven kapacitet genom att introducera nästa generations M12 FUEL™ borr- och åtdragningslösningar – som återigen höjer ribban för 12V-prestanda.

Byggmaskiner-Gruppen Sverige AB nominerade till European Rental Awards 2018

Byggmaskiner-Gruppen Sverige AB nominerade till European Rental Awards 2018

Publicerad 3/5 kl. 14:13

Byggmaskiner-Gruppen Sverige AB har som enda svenska företag blivit nominerade till Årets Uthyrningsföretag på European Rental Awards.

Slangakuten blir Pirtek Sweden

Slangakuten blir Pirtek Sweden

Publicerad 3/5 kl. 14:08

Den första februari i år bytte Slangakuten AB namn till Pirtek Sweden AB.

KONJUNKTURBAROMETERN - Mars 2018 - Hushållens syn på ekonomin dämpades

Publicerad 3/5 kl. 14:06

I mars föll barometerindikatorn för fjärde månaden i rad, från 109,4 till 108,4. Trots de senaste månadernas nedgång visar indikatorn på ett klart ljusare stämningsläge än normalt i ekonomin. Nedgången i mars förklaras av en ytterligare dämpning i hushållens syn på ekonomin samt något svalare signaler från tjänstesektorn.

Ny säljare för Doosan

Publicerad 3/5 kl. 14:03

Maskinia växlar upp med David Trygg, ny säljare för Doosan i Östergötland- och Smålandsregionen. Företaget och i synnerhet Doosan har utvecklats starkt de senaste åren och för att möta efterfrågan utökar man nu med mer säljkraft.

Maskinia startar samarbete med Jämt-Maskin AB i Östersund

Maskinia startar samarbete med Jämt-Maskin AB i Östersund

Publicerad 3/5 kl. 14:00

Case, Doosan samt Atlas Copcos generalagent Maskinia jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i Sverige. Nu utökas detta tack vare att Jämt-Maskin blir återförsäljare för samtliga märken i Jämtlands län.

Krafttag mot jargongen

Publicerad 3/5 kl. 13:58

Hilti bjuder in till workshops kring en öppnare byggbransch på sitt huvudkontor i Arlöv. Den första är helt vigd åt medarbetare i byggbranschen och ägde rum den 28 februari. Den andra vänder sig till beslutsfattarna i branschen och hölls den 21 mars.

Peab Anläggning väljer Hilti som leverantör

Publicerad 3/5 kl. 13:57

Peab Anläggning gör en stor utbildningsinsats under 2018 där ett tusental yrkesarbetare kommer att utbildas i arbete med motorkap och vilka risker det medför.

Alimak Group får order på 48 MSEK

Publicerad 3/5 kl. 13:56

Qingdao CONSON Development Group har tecknat en order med Alimak Groups CoxGomyl för ett komplext BMU-baserat underhållsystem till Haitian Center, som kommer att vara den högsta byggnaden i Qingdao, Kina.

Jack Midhage söker säljare till Norrland

Jack Midhage söker säljare till Norrland

Publicerad 18/4 kl. 14:19

Nu söker Jack Midhage AB säljare på distriktet i Norrland. Sista ansökningsdatum är 20 april. Se annons nedan.

MCS har utvecklat en Universell Hubb för Telematikdata för sina kunder

MCS har utvecklat en Universell Hubb för Telematikdata för sina kunder

Publicerad 21/2 kl. 15:21

MCS, specialisten inom uthyrningsprogramvara, har utvecklat MCS-rm Telematik-Hubb. Det är en hubb som gör det möjligt för uthyrningsföretag att utnyttja sin befintliga telematikdata från olika leverantörer så de kan använda denna värdefulla information och skapa värde, genom att uppgifterna enkelt kan nås via MCS uthyrningslösning, MCS-rm. Det är viktigt att veta var sina maskiner befinner sig och om de t ex. har förflyttats under en helg. Det är detta och mycket mer som telematik och GPS-information hjälper till med.

Från de största till de minsta uppgifterna

Från de största till de minsta uppgifterna

Publicerad 21/2 kl. 12:58

Arbetsplattformar används över ett brett område. Från de allra största projekten till små oplanerade servicejobb. Samtidigt har produktutvecklingen oftast focus på det som lyfter upp själva arbetsplattformen. Men nyheterna haglar inte direkt. SRTs Jan Olofsson rapporterar om senaste nytt.

Nya Instant HD från Zip Up

Nya Instant HD från Zip Up

Publicerad 21/2 kl. 12:48

Under 2018 lanserar InstantUpright och svenska återförsäljaren Zip Up nya Instant HD. Fördelarna är många med denna nya byggställning och arbetsplattform. Den är lättare tack vare alla detaljer i aluminium. Starkare genom svetsning med ny metod. Instant HD kan målas i olika färger. Instant HD är enklare genom måttsättning i hela metrar samt säkrare då den är strukturtestad av Statens Provningsanstalt.

Centum SC10000, ny klätterställning från Scanclimber

Centum SC10000, ny klätterställning från Scanclimber

Publicerad 21/2 kl. 12:45

Den finska tillverkare av arbetsplattformar, Scanclimber, fyller 100 år och det firar man med lanseringen av nya mastklätterställningen Scanclimber Centum SC10000. Enligt tillverkaren själva så handlar det om världens starkaste mastklätterplattform. Den kraftulla plattformen kan i toppläge lyfta en nyttolast på hela 10 ton.

Nya elverktyg 2018

Nya elverktyg 2018

Publicerad 21/2 kl. 12:32

I årets temareportage om nya elverktyg presenterar vi produkter från Hitachi Power Tools, FLEX, Midhage, Festool och Bosch för den svenska marknaden.

Husqvarnas lanserar toppmoderna högtryckstvättar

Publicerad 21/2 kl. 11:32

Toppmoderna och vattenbesparande. Nu presenterar Husqvarna en egen serie högtryckstvättar för all slags rengöring utomhus.

Delvator utökar i Stockholm

Publicerad 21/2 kl. 11:31

Richard Häll har tillträtt som ny säljare av Hitachi entreprenadmaskiner, vilket innebär att Delvator nu har tre säljare av Hitachi i Stockholmsområdet.

Över 100 000 registrerade budgivare på Klaraviks auktionsplattform

Publicerad 21/2 kl. 11:23

Nätauktionsbolaget Klaravik har växt snabbt sedan bolaget startades för fem år sedan och är idag en viktig avyttringskanal för verksamhetsmaskiner med täckning över hela landet. Den 22 januari 2018 uppnåddes en milstolpe då budgivare nummer 100 000 la in ett bud på plattformen.

Gullringsbo egendomar tar anläggningsbolaget till Stockholm

Publicerad 21/2 kl. 11:22

Gullringsbo Egendomars dotterbolag Anläggningsbolaget i Sverige AB (Anlab) expanderar nu till Stockholm. Gullringsbo är sedan tidigare majoritetsägare i det Göteborgsbaserade anläggningsbolaget Torslanda Entreprenad och i Skåne bedrivs anläggningsverksamhet inom koncernens byggbolag MVB.

Ny högstadieskolan i Eskilstuna byggd med moduler från Parmaco

Publicerad 20/2 kl. 16:46

I början av maj 2017 började de första modulerna komma på plats vid S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna. När höstterminen började i augusti var den nya högstadieskolan klar och redo att ta emot sina 270 elever.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×