Maskinuthyrare


Storfest avslutade Säves jubileumsår

Publicerad 12/12, 2014

Att Säve Hyrmaskiner fyller 25 år i år lär ingen ha missat vid det här laget. I alla fall inte de som läser SRT noga. I nästan varje utgåva av tidningen i år har SRT bevakat olika jubileumsaktiviteter som uthyraren arrangerat. Det verkliga finalen i firandet ägde rum den 25 oktober i år.

Stig Machine satsar på rental!

Publicerad 26/6, 2014

Nu ger sig Stig Machine på allvar in på rentalmarknaden. ”Vi har nu byggt upp ett sortiment av maskiner som passar utmärkt för uthyrning och det kommer vi nu satsa hårt på att marknadsföra”, säger Stig Machines vd Bo Svensson.

SÄVE växer sig allt starkare!

Publicerad 26/6, 2014

I vår inleder Säve en nyetablering i Alingsås-området tillsammans med företaget Starks i Hol. Starks i Hol jobbar med försäljning, reparationer och service av fyrhjulingar och robotstyrda gräsklippare. Nu utökar de sitt sortiment tillsammans med SÄVE Hyrmaskiner.

Stor invigning hos Wirtgen

Publicerad 8/5, 2014

I mars öppnade Wirtgen Sverige portarna för ett stort antal gäster och invigde sin nya service- och säljanläggning med rundvandring, utställning och maskindemonstrationer.

Kick Off! Kick On! 2014!

Publicerad 19/3, 2014

Som bekant fyller uthyraren Säve Hyrmaskiner 25 år i år. Det har man tänkt fira under hela året och SRT kommer att bevaka företagets alla aktiviteter under året. Man vill promovera sina kunder, anställda, leverantörer och andra samarbetspartners alldeles särskilt under året.

Säve laddar inför 25-årsjubileumet

Publicerad 9/12, 2013

En av södra Sveriges största fristående maskinuthyrare, Säve Hyrmaskiner, firar 25 år under 2014. Och det kommer man att göra med pompa och ståt lovar företagets vd Roger Sturesson.

Ställningsgrossisten planerar för expansion

Publicerad 24/10, 2013

Nystartade firman ”Ställningsgrossisten” planerar redan nu för expansion. Med agenturen för det aluminiumbaserade lättviktssystemet Alufase siktar ägaren Marcus Parbrand främst på att serva uthyrningsföretag, men även byggbolag och deras underleverantörer, med byggnadsställningar.

Stimus i Solna servar proffsen

Publicerad 26/8, 2013

Han har arbetat i elverktygsbranschen i 25 år. Förutom att han har god kunskap om de flesta varumärken i branschen är han ett verkligt proffs på just Hitachi Powertools produkter. Det handlar om Kjell Andersson, en gigant ifråga om elverktyg. Sedan början av mars i år driver han Stimus Elverktyg AB tillsammans med dottern Catrine Sageryd.

Zip-Up trotsar lågkonjunkturen

Publicerad 21/5, 2013

Zip-Up, det lilla väletablerade företaget inom uthyrningsbranschen har mer än någonsin att göra trots ekonomiskt oroliga tider. Inte minst beror detta på den enorma byggsatsning som just nu görs kring Stockholmsområdet.

Cramo och Ramirent i samarbete

Publicerad 20/12, 2012

Cramo och Ramirent har tecknat ett avtal om att bilda ett joint venture som kommer att äga Ramirents samlade verksamhet i Ryssland och Ukraina, samt Cramos verksamhet i Ryssland, med undantag för Cramos verksamhet i Kaliningradområdet.

Ren Luft och Lamm!

Publicerad 1/11, 2012

Nu kan alla entreprenörer i Stockholm fylla på med ren luft hos Lamm på Karlbergsvägen. Sedan försommaren är Maskinfirma Bo Lamm återförsäljare BVMs produktsortiment från Heylo.

Lars Olin nyckelperson för Hyrställets nystart

Publicerad 1/11, 2012

Efter en period som vilande bolag har Hyrstället gjort en nystart med Lars Olin som affärsutvecklare och representant. Tanken är att betjäna uthyrande företag med byggnadsställningar, trall, väv och plast och annat som hör till för att uthyrarna, med bibehållen god ekonomi, skall kunna komplettera sin verksamhet och täcka större behov.

PumpsnabbenEtt företag med framtidstro

Publicerad 16/3, 2012

Svensk Rental tidning har i tidigare nummer skrivit om det pumptäta Sverige och besökt flera av företagen som finns ute på marknaden. I det här numret besöker tidningen Pumpsnabben, ett Farsta-etablerat företag som ser mycket ljust på framtiden. Vi möter Johan Lohall, ägare till Pumpsnabben och får även växla några ord med Sverigechefen för Grindex, Håkan Lundin.

Lyft & Byggmaskiner AB täcker hela Götaland

Publicerad 14/12, 2011

Lyft & Byggmaskiner är ett av de mest kompletta maskinuthyrningsföretaget i södra Sverige. Huvudkontor finns i Ängelholm, strategiskt beläget i norra Skåne, och kompletteras av depåer i Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Ängelholm, där också de centrala serviceverkstäderna är etablerade i likhet med företagets specialitet, som utgörs av kran och hissuthyrningen. Dessutom finns en etablerad serviceverksamhet och uppställningsyta för tyngre maskiner i Göteborg.

A-Rental Nytt uthyrningsföretag som ser ljust på framtiden

Publicerad 16/11, 2011

Den svajande konjunkturen lyser ännu med sin frånvaro i uthyrningsbranschen. Det märks när Svensk Rental besöker det relativt nystartade företaget A-Rental i Sollentuna utanför Stockholm.

All Access 24 förvärvar Liftia AB

Publicerad 16/11, 2011

Nyligen förvärvade All Access 24 AB företaget Liftia AB från MJ Hydraulik ApS. Anledningen är att Chris Johansen på Liftia AB vill koncentrera sig på den danska marknaden och att All Access 24 vill komma åt Oil & Steel agenturen som kommer att vara en huvudagentur i Liftia AB.

“Tidermans ökar servicenivån”

Publicerad 27/4, 2009

Tiderman Hyrmaskiner ABs huvudkontor och depå i Hisings-backa har flyttat till nya ändamålsenliga lokaler bara ett stenkast från de gamla lokalerna. En flytt som man först var tveksamma till men som visade sig bara föra med sig fördelarför företaget.

“Jack Midhage AB står för kunnande och tradition”

Publicerad 21/12, 2008

Jack Midhage AB, en gedigen och ledande leverantör av diamantverktyg och maskiner till framförallt uthyrningsbranschen, spänner bågen. Nu förstärker man organisationen, ökar ut med nya lokaler, breddar programmet och lanserar dessutom kanske världens mest unika verktygsteknologi, Zenesis. “Zenesis-teknologin innebär ett stort framsteg inom diamantpositionering och lyfter prestandan hos diamantverktygen till en helt annan nivå än tidigare”, säger företagets vd Peter Logan.

Skyab satsar på tillgänglighet

Publicerad 21/12, 2008

Liftuthyraren Skyab har funnits sedan 1988 i Södertälje och är största liftuthyraren i stan. Varumärket som dominerar i maskinparken är Haulotte som man bara har positiva omdömen om.

Uppsving för Ramirent i Ryssland

Publicerad 21/12, 2008

Ryssland är den marknad där Ramirent växer allra snabbast. Snart spås denna marknad utgöra företagets allra största. “Vad vi upplevt hittills är ett ryskt ekonomiskt under, en tillväxt som fortsätter, trots världens”, säger Hannu Kulmala vid Ramirent i Moskva. Denna marknad blir bara bättre och bättre, men det finns orosmoln. Världens finanskris kan få hjulen att snurra långsammare här.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×