Maskinuthyrare


Gå inte på pumpen i lågkonjunkturen

Publicerad 22/4 kl. 11:25

I årets tema om nya dränkbara pumpar är det ganska skralt med nyheter. Atlas Copco med Weda lanserar dock en ny teknikplattform, Bygg-Ström trycker på sitt breda sortiment och Tsurumi ökar fokuset på sina dränkbara pumpar.

Vi vänder blad och ser vart det leder oss

Vi vänder blad och ser vart det leder oss

Publicerad 26/4, 2023 kl. 14:35

För första gången har vi anställt en VD/kanslichef, Anna Sjöblom, som jobbar helt och hållet bara på med Rentalföretagen. Det är spännande och innebär väldigt många olika möjligheter.

Ett land och en bransch

Publicerad 19/4, 2022 kl. 06:51

När våren kommer till vårt avlånga land så märker man dom stora skillnaderna mellan norr och söder. När man i söder får ta fram trädgårdsmaskinerna så hyr vi i norr fortfarande ut våra tjältinare. När man under påsken i södra Sverige krattar bort fjolårets löv och förbereder rabatterna så blommorna kan börja titta fram åker vi i norr, skidor, skoter och pimplar efter rödingarna nere under isen. Vi bor verkligen i ett fantastiskt land med otroliga möjligheter som vi måste vara rädda om.

Batterier, batterier och mera batterier på våra nya handhållna byggmaskiner

Batterier, batterier och mera batterier på våra nya handhållna byggmaskiner

Publicerad 8/11, 2021 kl. 10:45

Året har burit med sig lansering av många nya handhållna maskiner. Och det är nästan fullt ut batteritekniken som driver nyheterna. Sladden är i princip helt borta och faktum är att kraften har inte minskat utan snarare tvärt emot. Batteridrift står inte för någon begränsning i kraft.

Tänt var det här!

Tänt var det här!

Publicerad 8/11, 2021 kl. 10:29

Då var det dags för Svensk Rentals årliga tema om byggel. I år handlar temaartikeln inte så mycket om byggcentraler, omkopplingsdosor, don med mera. Denna gång handlar nyheterna nästan uteslutande om belysning på arbetsplatsen.

Nytt flexibelt, kraftfullt och KOMPAKT

Nytt flexibelt, kraftfullt och KOMPAKT

Publicerad 17/9, 2021 kl. 15:20

Här tar SRTs Mikael Karlsson en titt på de nya kompaktmaskiner som lanserats den senaste tiden. Flera nya produkter från stora tillverkare som JCB, Bobcat, Wacker Neuson och Komatsu.

KH-Maskin, med starka varumärken för bygg- och anläggningsbranschen

KH-Maskin, med starka varumärken för bygg- och anläggningsbranschen

Publicerad 8/7, 2021 kl. 14:48

KH-Maskin flyttar fram sina positioner på marknaden med ett starkt maskinutbud för bygg- och anläggningsbranschen. Svensk Rental Tidning hade nyligen förmånen att träffa Anton Holmstrand, Key Account Sales på KH-Maskins huvudkontor i Jordbro, Stockholm.

Rentalföretagens kansli

Publicerad 7/7, 2021 kl. 16:55

Den nya gemensamma branschföreningen Rentalföretagen får ett starkt och erfaret kansli.

Rentalföretagens styrelse

Publicerad 7/7, 2021 kl. 16:52

Valberedningens massiva arbete resulterade i ett förslag till styrelse, suppleanter och revisorer som valdes på Rentalföretagens första stämma den 27 maj i år.

Valberedningen

Publicerad 7/7, 2021 kl. 16:50

Branschföreningen Rentalföretagen har nu haft sitt första instiftande styrelsemöte med den nya styrelsen och det nya kansliet samlat.

Rentalföretagen en gemensam stark röst för hela maskinuthyrningsbranschen

Publicerad 7/7, 2021 kl. 16:47

Den nya gemensamma branschföreningen Rentalföretagen är formerad. Möt föreningens valberedning, nya styrelse och föreningens kansli.

Bli medlem i en framtidsbransch

Publicerad 25/5, 2021 kl. 10:14

Jag vill med bestämdhet påstå att uthyrningsbranschen är en framtidsbransch. Affärsideen är lika enkel som solklar.

Arbetet under hösten

Publicerad 5/9, 2019 kl. 11:29

I dagarna pågår Brexitdebatten i det Engelska parlamentet för fullt och utgången är fortfarande oviss.

Nyheter som håller din arbetsplats ren och hälsosam

Nyheter som håller din arbetsplats ren och hälsosam

Publicerad 31/5, 2019 kl. 15:54

Hantering av byggdamm och betongslam är en oerhört viktig aspekt på de flesta arbetsplatser. Reglerna blir allt tuffare inte bara i Sverige och Europa utan till och med i USA genom OSHAs nyas regler.

Nya effektiva produkter för kompaktering

Nya effektiva produkter för kompaktering

Publicerad 29/5, 2019 kl. 16:38

Med det klimat vi upplever i stora delar av Sverige nu innebär att det är säsong för markvibratorer snudd på hela året. På hyllorna hos våra uthyrare kommer det snart digna av en rad ny effektiva produkter att hyra. Allra mest intressant i miljösynpunkt är de nya batteridrivna maskinerna från Swepac.

Strukturomvandling pågår

Publicerad 29/5, 2019 kl. 16:22

Under det senaste året har ägarförändringar inom maskinuthyrningsbranschen accelererat ordentligt. Vad kan det bero på? Är det bra för branschen eller kan det till och med vara skadligt?

Storfest avslutade Säves jubileumsår

Publicerad 12/12, 2014

Att Säve Hyrmaskiner fyller 25 år i år lär ingen ha missat vid det här laget. I alla fall inte de som läser SRT noga. I nästan varje utgåva av tidningen i år har SRT bevakat olika jubileumsaktiviteter som uthyraren arrangerat. Det verkliga finalen i firandet ägde rum den 25 oktober i år.

Stig Machine satsar på rental!

Publicerad 26/6, 2014

Nu ger sig Stig Machine på allvar in på rentalmarknaden. ”Vi har nu byggt upp ett sortiment av maskiner som passar utmärkt för uthyrning och det kommer vi nu satsa hårt på att marknadsföra”, säger Stig Machines vd Bo Svensson.

SÄVE växer sig allt starkare!

Publicerad 26/6, 2014

I vår inleder Säve en nyetablering i Alingsås-området tillsammans med företaget Starks i Hol. Starks i Hol jobbar med försäljning, reparationer och service av fyrhjulingar och robotstyrda gräsklippare. Nu utökar de sitt sortiment tillsammans med SÄVE Hyrmaskiner.

Stor invigning hos Wirtgen

Publicerad 8/5, 2014

I mars öppnade Wirtgen Sverige portarna för ett stort antal gäster och invigde sin nya service- och säljanläggning med rundvandring, utställning och maskindemonstrationer.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×