Första kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 [...]

Publicerad 17/3, 2021 kl. 11:55

Första kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leverans

K Baugerød Anlegg och Veidekke i Norge, de första företagen att lägga en order på den nya minigrävaren Volvo ECR25 Electric och kompakthjullastaren Volvo L25 Electric från Volvo Construction Equipment på Bauma 2019, har nu fått sina maskiner.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och den lokala återförsäljaren Volvo Maskin firar den här viktiga milstolpen på Norges långsiktiga resa mot elektrifiering och en mer hållbar infrastruktur.

Nu har kunderna K Baugerød Anlegg och Veidekke mottagit leveransen av de första eldrivna entreprenadmaskinerna i landet – en Volvo ECR25 Electric minigrävare och en Volvo L25 Electric hjullastare.

K Baugerød Anlegg och Veidekke var bland de första kunderna i världen att lägga en order på dessa banbrytande nya modeller under den globala lanseringen på Baumamässan i München 2019. När avtalen undertecknades åtog sig Volvo CE, K Baugerød Anlegg och Veidekke att bygga en hållbar framtid tillsammans.

K Baugerød Anlegg planerar att använda Volvo ECR25 Electric för sitt arbete med kabel- och rörläggning i centrala Oslo, medan Veidekke kommer att använda Volvo L25 Electric i ett uppdrag för norska trafikverket.

 

Tyst, utsläppsfri drift

“Våra klienter efterfrågar mer miljövänliga lösningar och vi vill ligga i framkant. Den nya tystgående och utsläppsfria grävmaskinen kommer även att göra direkt skillnad för livskvaliteten för föraren och annan personal på arbetsplatsen”, säger Sara Iselin Nysveen Bakke, vd för K Baugerød Anlegg.

Are Ellefsrud, maskinchef på Veidekke, tillägger: ”Vi är stolta över att vara bland de första byggbolagen i Norge att använda en eldriven maskin från Volvo och visa våra kunder och samhället i stort att vi tar vårt ansvar när det gäller miljön och klimatförändringarna”.

Genom att ersätta en förbränningsmotor mot 48 V-litiumjonbatterier och elmotorer erbjuder dessa maskiner samma höga prestanda som kunderna väntar sig av Volvo CE, men med nollutsläpp, låg bullernivå, mindre vibrationer och enklare underhållskrav. Batterierna lagrar tillräckligt med kraft för ett åttatimmarspass i typiska applikationer, till exempel markanläggnings- eller rör- och ledningsarbeten, och kan laddas över natten via ett vanligt eluttag.

 

Samarbete för en fossilfri framtid

På en överlämningsceremoni, med tillbörlig social distansering i enlighet med lokala covid-19- restriktioner, tackades K Baugerød Anlegg och Veidekke av försäljningschefen på Volvo Maskin för deras samarbete.

“Vi skulle vilja tacka K Baugerød Anlegg och Veidekke för deras tillit till oss och är stolta över att arbeta med dem som de första ägarna av Volvo ECR25 Electric och Volvo L25 Electric i Norge, vilket bryter mark för en bättre och mer hållbar framtid”, sade han.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×