Nyheter

Förbättrad giraff från Flex

Förbättrad giraff från Flex

Publicerad 10/10 kl. 12:27

Innovationen av Giraff GE 7 med kardanknutsmonterat sliphuvud ger stor flexibilitet och optimal anpassning för slipning av väggar, tak och golv med det utbytbara huvudsystemet. Användaren kan välja mellan fyra olika sliphuvuden: roterande, friroterande, rund eller triangulär. En stor nyhet och förstärkning för användaren är det friexcenterroterande sliphuvudet.

Midhage lanserar slamfilterpressar för vattenrening

Midhage lanserar slamfilterpressar för vattenrening

Publicerad 10/10 kl. 12:26

Kraven på att inte släppa ut slamvatten vid betongarbeten blir allt hårdare och miljöriktiga lösningar efterfrågas allt mer.

Fler kvinnliga sökande

Publicerad 10/10 kl. 12:23

Antalet kvinnliga sökanden till Bygg- och Anläggningsprogrammet stiger nu för tredje året i rad. I år har 600 kvinnor sökt BA-programmet vilket är en märkbar uppgång från förra året då 533 valde bygg. Det innebär en uppgång på 12,7 procent.

Internationell tillväxt för Altrex

Internationell tillväxt för Altrex

Publicerad 10/10 kl. 12:00

Altrex, den nederländska tillverkaren av accessutrustning, har tagit nästa steg i sin internationella tillväxtambition.

Scandlift stärker sitt serviceerbjudande

Publicerad 10/10 kl. 11:58

Efter över 30 år som svensk auktoriserad återförsäljare av Genie liftar utökar nu ScandLift sitt serviceerbjudande genom nyförvärvet av GTS. GTS är specialiserat på försäljning, uthyrning och service av bland annat terminaltraktorer och truckar.

Ny tigersåg från Milwaukee

Ny tigersåg från Milwaukee

Publicerad 10/10 kl. 11:57

Nya SUPER SAWZALL kombinerar tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE-motor, ett REDLITHIUM-ION-batteri och REDLINK PLUS-elektronik.

Hüllert Maskin generalagent för Arccons svängbara pallgaffelställ

Hüllert Maskin generalagent för Arccons svängbara pallgaffelställ

Publicerad 10/10 kl. 11:51

En vecka före Svenska Maskinmässan kunde AB Hüllert Maskin presentera sin senaste strategiska satsning på nyckelredskap för lyft- och lasthantering. Hüllert Maskin tar nu hand om generalagenturen för Arccons svängbara pallgaffelställ för hjul- och teleskoplastare.

GENIE med på FORMULA 1 GRAND PRIX i Frankrike

GENIE med på FORMULA 1 GRAND PRIX i Frankrike

Publicerad 10/10 kl. 11:50

Det var 10 år sedan Frankrike var värd för ett Formel 1 Grand Prix-lopp. Men den 24 juni i år hände det igen på Castellet racetrack - den legendariska platsen för första Formel 1-racet på 28 år. För franska uthyrningsföretaget FRECHE var det ett uppenbart tillfälle att delta när ett kamerateam behövde en lift för att kunna filma loppet. Man letade efter spektakulär utsikt och plats från en höjd över 40 m. Valet föll på en Genie Z-135/70 artikulerande bomlift. Med detta nya perspektiv kunde TV-tittare över hela världen titta på hela loppet närbild.

Nytt popnitverktyg från Milwaukee

Nytt popnitverktyg från Milwaukee

Publicerad 10/10 kl. 11:47

Milwaukee fortsätter att utveckla och utöka utbudet av marknadens största kompakta verktygsplattform – M12- plattformen – med popnitverktyget M12 BPRT.

Scantruck satsar framåt

Scantruck satsar framåt

Publicerad 10/10 kl. 11:45

Det händer mycket runt Scantruck nu. Nyligen öppnade man i nya lokaler i Roserbersberg och på Maskinmässan storsatsade man. Scantruck AB är som bekant officiell importör av Manitou teleskoplastare, Mustang minilastare samt PB Platforms.

Milwaukee M18 FUEL avloppsrensare

Milwaukee M18 FUEL avloppsrensare

Publicerad 10/10 kl. 11:44

Tidigare i år lanserade Milwaukee två nya handhållna M18 FUEL avloppsrensare. Nu lanseras nästa stora genombrott för professionella avloppsrensare som visar att Milwaukee menar allvar även inom denna bransch.

Bosch lanserar en ännu mindre FlexiClick-skruvdragare för professionella hantverkare

Publicerad 10/10 kl. 11:42

Nya FlexiClick GSR 18V-60 FC Professional är en sladdlös borrskruvdragare som går att använda för arbeten i både trä, metall och betong. Med sina 140 mm är borrskruvdragaren hela 7 mm kortare än föregångaren.

Ny Alp-Lift Montage S4

Ny Alp-Lift Montage S4

Publicerad 10/10 kl. 11:40

Bygg Värme Maskiner i Göteborg meddelar att från första januari i år inleddes försäljningen av nya Alp-Lift montage LM i serie 4. Nya modeller är Alp-Lift Montage LM 330 S4, LM 400 S4, LM 475 S4, 575 S4, LM 620 S4 och LM 750 S4.

Unik AR-teknik för Android

Publicerad 10/10 kl. 11:39

Med hjälp av unik dansk teknik kan tiotusentals byggarbetare i Norden nu se en mix av verklighet och 3D-ritningar direkt i sina Androidtelefoner. ”Vi demokratiserar användningen av Augmented Reality i byggbranschen”, säger den danska utvecklaren Dalux. ”Tekniken minimerar riskerna för fel och sparar massor av tid”, säger Veidekke som är först ut i Sverige med att använda tekniken.

PM 40-MG Hiltis nya multilinjelaser

PM 40-MG Hiltis nya multilinjelaser

Publicerad 10/10 kl. 11:38

Hiltis nya linjelaser har en revolutionerande precision, effektivitet och slitstyrka. För branschen betyder PM 40-MG att det finns en ny kvalitetsstandard för multilinjelasers för inomhusbruk.

Tre nya varmluftspistoler från Bosch

Tre nya varmluftspistoler från Bosch

Publicerad 10/10 kl. 11:36

Bosch lanserar de tre nya varmluftspistolerna GHG 20-63 Professional och GHG 23-66 Professional i pistolform samt GHG 20-60 Professional i stavform, som är anpassade för olika användningsområden. Verktygen är utrustade med nya kraftfulla motorer samt har förbättrad ergonomi och livstid.

Bred produktportfölj

Bred produktportfölj

Publicerad 10/10 kl. 11:35

Scantruck, som är officiell importör av Manitou teleskoplastare, Mustang minilastare samt PB Platforms saxliftar i Sverige, visade upp ett brett utbud av maskiner på Entreprenad Live i Göteborg. Förutom deras populära teleskoplastare fanns såväl minilastare som skidsters på plats i deras monter på mässan.

Ramirent bidrar när Stockholm får nya hyresrätter

Publicerad 10/10 kl. 11:22

Ramirent blir helhetsleverantör av maskiner till bostadsprojektet Ledinge i Tensta, Stockholm. Projektet kommer att resultera i 172 hyresrätter och husen byggs enligt principerna för Stockholmshusen. Byggherre är Svenska Bostäder och byggentreprenör är NCC.

Beck öppnar nytt i Järfälla

Beck öppnar nytt i Järfälla

Publicerad 10/10 kl. 11:21

Beck Maskin fortsätter sin expansion och öppnar i slutet av augusti en ny anläggning i Järfälla. Steget med en ytterligare anläggning möjliggör en fortsatt expansion på norra Stockholm, Uppsala och Mälardalen.

Cramo stärker sin position på modulmarknaden genom förvärv av Nordic Modular Group

Publicerad 10/10 kl. 11:20

Cramo stärker sin position på den nordiska modulmarknaden och utvecklar sin verksamhet till att inkludera egen utveckling och produktion av moduler genom att teckna avtal om att förvärva Sverigebaserade Nordic Modular Group Holding AB (”Nordic Modular Group”, ”NMG”, ”Företaget”) från Strukturfonden HC11 AB, ett dotterbolag till Nalka Invest AB (”Nalka Invest”) och vissa minoritetsaktieägare.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×