Nyheter

Nya små och kompakta grävare på marknaden

Nya små och kompakta grävare på marknaden

Publicerad 10/10 kl. 12:52

Köparen har alltid en personlig checklista när de köper en mini- eller kompaktgrävmaskin. Det finns vanliga saker som kraft, mångsidighet, komfort, robusthet och enkel underhåll. Det finns också immateriella saker, som tidigare erfarenhet av en viss tillverkare, rekommendationer från kollegor, och kanske även färgen. SRTs Jim Parsons rapporterar.

Betongkap med nya superbatteriet 54V

Betongkap med nya superbatteriet 54V

Publicerad 10/10 kl. 12:39

Nu presenterar Dewalt ännu ett batteridrivet proffsverktyg i 54V FLEXVOLT-serien. En ny 230 mm banbrytande betongkap för krävande kapning och spårning i betong samt kapning i metall.

Wacker Neuson Universum 2018: Utsläppsfri maskinteknik

Wacker Neuson Universum 2018: Utsläppsfri maskinteknik

Publicerad 10/10 kl. 12:38

Mellan 16 - 21 juni 2018 demonstrerade Wacker Neuson vad som är möjligt i området för dagens maskinteknik och vad som kan utföras i framtiden. Under en vecka samlades i den österrikiska produktionsanläggningen i Hörsching vid Linz kunder, återförsäljare och specialister från hela EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) för att övertygas om de nyaste nollutsläppsmaskinerna samt för att prova på och uppdatera sig på produkter och digitala lösningar.

Bockar och balkar i aluminium för tunga lyft

Publicerad 10/10 kl. 12:36

Vid håltagning och rivning behövs det ofta hjälp vid tunga lyft och då kan bockar och balkar vara nödvändiga tillbehör.

Fin Scantruck-försäljning på Maskinmässan

Fin Scantruck-försäljning på Maskinmässan

Publicerad 10/10 kl. 12:35

Scantruck-folkets log i kapp med den strålande sommarsolen på Svenska Maskinmässan när mässan stängde efter tre intensiva dagar, och det var dags att granska resultatet.

Nyheter från Hilti

Nyheter från Hilti

Publicerad 10/10 kl. 12:34

Den nya universalmassan HIT HY-170 från Hilti är en idealisk lösning för alla de dagligainfästningsjobben.

Avståndsmätare med grön laserteknik

Avståndsmätare med grön laserteknik

Publicerad 10/10 kl. 12:33

Laserliner introducerar ny avståndsmätare med grön laserpunkt framtill i DLD utförande som ger en hög kvalité med en extremt synbar laserpunkt vid mätningen.

Förbättrad giraff från Flex

Förbättrad giraff från Flex

Publicerad 10/10 kl. 12:27

Innovationen av Giraff GE 7 med kardanknutsmonterat sliphuvud ger stor flexibilitet och optimal anpassning för slipning av väggar, tak och golv med det utbytbara huvudsystemet. Användaren kan välja mellan fyra olika sliphuvuden: roterande, friroterande, rund eller triangulär. En stor nyhet och förstärkning för användaren är det friexcenterroterande sliphuvudet.

Midhage lanserar slamfilterpressar för vattenrening

Midhage lanserar slamfilterpressar för vattenrening

Publicerad 10/10 kl. 12:26

Kraven på att inte släppa ut slamvatten vid betongarbeten blir allt hårdare och miljöriktiga lösningar efterfrågas allt mer.

Fler kvinnliga sökande

Publicerad 10/10 kl. 12:23

Antalet kvinnliga sökanden till Bygg- och Anläggningsprogrammet stiger nu för tredje året i rad. I år har 600 kvinnor sökt BA-programmet vilket är en märkbar uppgång från förra året då 533 valde bygg. Det innebär en uppgång på 12,7 procent.

Internationell tillväxt för Altrex

Internationell tillväxt för Altrex

Publicerad 10/10 kl. 12:00

Altrex, den nederländska tillverkaren av accessutrustning, har tagit nästa steg i sin internationella tillväxtambition.

Scandlift stärker sitt serviceerbjudande

Publicerad 10/10 kl. 11:58

Efter över 30 år som svensk auktoriserad återförsäljare av Genie liftar utökar nu ScandLift sitt serviceerbjudande genom nyförvärvet av GTS. GTS är specialiserat på försäljning, uthyrning och service av bland annat terminaltraktorer och truckar.

Ny tigersåg från Milwaukee

Ny tigersåg från Milwaukee

Publicerad 10/10 kl. 11:57

Nya SUPER SAWZALL kombinerar tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE-motor, ett REDLITHIUM-ION-batteri och REDLINK PLUS-elektronik.

Hüllert Maskin generalagent för Arccons svängbara pallgaffelställ

Hüllert Maskin generalagent för Arccons svängbara pallgaffelställ

Publicerad 10/10 kl. 11:51

En vecka före Svenska Maskinmässan kunde AB Hüllert Maskin presentera sin senaste strategiska satsning på nyckelredskap för lyft- och lasthantering. Hüllert Maskin tar nu hand om generalagenturen för Arccons svängbara pallgaffelställ för hjul- och teleskoplastare.

GENIE med på FORMULA 1 GRAND PRIX i Frankrike

GENIE med på FORMULA 1 GRAND PRIX i Frankrike

Publicerad 10/10 kl. 11:50

Det var 10 år sedan Frankrike var värd för ett Formel 1 Grand Prix-lopp. Men den 24 juni i år hände det igen på Castellet racetrack - den legendariska platsen för första Formel 1-racet på 28 år. För franska uthyrningsföretaget FRECHE var det ett uppenbart tillfälle att delta när ett kamerateam behövde en lift för att kunna filma loppet. Man letade efter spektakulär utsikt och plats från en höjd över 40 m. Valet föll på en Genie Z-135/70 artikulerande bomlift. Med detta nya perspektiv kunde TV-tittare över hela världen titta på hela loppet närbild.

Nytt popnitverktyg från Milwaukee

Nytt popnitverktyg från Milwaukee

Publicerad 10/10 kl. 11:47

Milwaukee fortsätter att utveckla och utöka utbudet av marknadens största kompakta verktygsplattform – M12- plattformen – med popnitverktyget M12 BPRT.

Scantruck satsar framåt

Scantruck satsar framåt

Publicerad 10/10 kl. 11:45

Det händer mycket runt Scantruck nu. Nyligen öppnade man i nya lokaler i Roserbersberg och på Maskinmässan storsatsade man. Scantruck AB är som bekant officiell importör av Manitou teleskoplastare, Mustang minilastare samt PB Platforms.

Milwaukee M18 FUEL avloppsrensare

Milwaukee M18 FUEL avloppsrensare

Publicerad 10/10 kl. 11:44

Tidigare i år lanserade Milwaukee två nya handhållna M18 FUEL avloppsrensare. Nu lanseras nästa stora genombrott för professionella avloppsrensare som visar att Milwaukee menar allvar även inom denna bransch.

Bosch lanserar en ännu mindre FlexiClick-skruvdragare för professionella hantverkare

Publicerad 10/10 kl. 11:42

Nya FlexiClick GSR 18V-60 FC Professional är en sladdlös borrskruvdragare som går att använda för arbeten i både trä, metall och betong. Med sina 140 mm är borrskruvdragaren hela 7 mm kortare än föregångaren.

Ny Alp-Lift Montage S4

Ny Alp-Lift Montage S4

Publicerad 10/10 kl. 11:40

Bygg Värme Maskiner i Göteborg meddelar att från första januari i år inleddes försäljningen av nya Alp-Lift montage LM i serie 4. Nya modeller är Alp-Lift Montage LM 330 S4, LM 400 S4, LM 475 S4, 575 S4, LM 620 S4 och LM 750 S4.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×