Innehåll

•  Hem / nyheter
•  Redaktionellt
•  Branschorg.
•  Reportage
•  Maskinuthyrare
•  Mässor

•  Om SRT
•  Kontakta oss
•  Prenumerera
•  Media info


Ladda hem det senaste numret i PDF-format. Svenskrental som PDF

Swedish Rental Hyrex Kedjan

AAA logo

 

   

Swedish rental » Mitt i verksamheten

Mitt i verksamheten

Som alltid när det är dags för en ledare finns det en massa positivt i vår natur och klimat att skriva om som ger den där livsglädjen och orken tillbaka. Som gör att vi blir bättre på att ge den bästa servicen på jobbet! Detta är förmodligen den period av året som vi alla uppskattar mest, med ljus och värme, lediga dagar med tid för släkt och vänner och att ordna allt inför sommaren. Så värdefullt och inte självklart om man jämför med utlandet.

Vi har fortsatt glädjen att arbeta i en stark konjunktur med många nya stora projekt som fortfarande är under uppstart, och också nya projekt på gång. Just för tillfället är det en del av oss som upplever en lugnare marknad, men där känslan kanske beror på att marknaden inte ökar så starkt för tillfället, troligtvis på grund av den fas projekten ligger i. Kanske en sund återhämtning.
European Rentals konvent i Amsterdam som avhölls i början av juni är en viktig samling för att driva utvecklingen av rental framåt genom att lära av varandra och lösa frågor gemensamt. Många gemensamma och viktiga frågor togs upp. En var leverantörssamverkan och de ökade leveranstiderna. Leverantörerna har i många fall drabbats hårt av den tidigare minimala efterfrågan har svårt att bemanna upp med kompetens får längre leveranstider som en följd. Som bransch där vi ibland är leverantörens viktigaste marknadskanal kommer vi att behöva ta ett långsiktigare ansvar, så att vi förnyar och ersätter även i sämre tider, för att vi ska kunna få kvalitetsprodukter till bästa villkor. Andra utmaningar som talades om är behovet av att öka effektiviteten i branschen, t.ex. genom smarta It-lösningar där kunden till exempel själv via smartphone kan hyra, kolla sin leverans eller säga upp sina maskiner. Den typ av lösningar som tillför kundnytta och gör det enklare att hyra.
En utmaning för branschen ligger i att bli mera aktiva i att förbättra miljö och säkerhetsarbetet hos våra kunder. Att våga säga ifrån när en kund avser att använda våra utrustningar på ett felaktigt sätt och vara lite påstridiga med säkrare lösningar. Kanske till och med att säga nej! Just nu pågår kampanjen från Byggnads/ Metall mot de många tragiska dödsfall som inträffar på arbetsplatser. Kan vi bli bättre på att informera och föreslå alternativ? Ett liv går aldrig att ersätta, och det gör heller inte en förstörd hälsa. Orsaken kan vara att man använder fel utrustningar, eller maskiner utan skydd och tillbehör. Här kan vi bli bättre på att trycka på de bästa lösningarna.
Samma frågeställningar och arbetssätt borde gälla för promotandet av goda miljömaskiner och energieffektiva bodar. Blir vi bra på detta så ökar vi givetvis rentalbranschen i konkurrens med eget ägande.
I modulutskottet driver medlemmarna fortsatt sina stora gemensamma frågor. Genom branschsamarbetet i SRA har man kunnat driva ett viktigt principärende kring moms på modulhyror. I detta ärende har man fått förhandsbesked från Skatterättsnämnden som tolkar skattelagstiftningen och där säger ok till fortsatt moms på modulhyror. Beskedet kunde bara fåtts via en branschförening och kan betyda mycket även för boduthyrning. Fortsatt kommer utskottet att bland annat arbeta med gemensamma uthyrningsvillkor för moduler.
Avslutningsvis med en förväntad framtida god höst i sikte vill jag önska alla läsare en trevlig sommar och en riktigt trevlig semester.

Johan Svedlund
Ordförande Swedish Rental Association


Senast uppdaterad: 2011-07-01 18:45:24 Upp

 

   


HTC greyline

 
| © Copyright Svensk Rental 2008 | info@pdworld.com | Ansvarig utgivare: SCOP AB | Built on Blueline Design Administration Office |