Nyheter

Hitachi lanserar ytterligare ett nätdrivet verktyg

Hitachi lanserar ytterligare ett nätdrivet verktyg

Publicerad 12/4 kl. 15:25

Auto mode genererar automatisk hastighetsreglering mellan 1 400 – 2 800 varv/min. Varvtal i läge standard är justerbart i 5 steg mellan 800 – 2 800/min.

Bästa arbetsbelysningen till alla tillfällen!

Publicerad 12/4 kl. 15:21

Bra belysning är en förutsättning på alla arbetsplatser. Thorsman LED- arbetslampor har ett sortiment som täcker de flesta användnings- områden. Lamporna har hög energieffektivitet, förstklassig ljuskvalitet och lång livslängd, precis det man kan kräva av en bra arbetsbelysning.

Nya RX-hammare från Matek AB

Nya RX-hammare från Matek AB

Publicerad 12/4 kl. 15:17

Matek är återförsäljare för Chicago Pneumatics (CP) RX-hydrauhammarserie i Sverige. Chicago Pneumatic är ett världsomfattande varumärke inom Atlas Copco gruppen. De mindre RX-hammarna tillverkas i Sverige på Atlas Copcos fabrik i Kalmar. De medelstora och stora hydraulhammarna tillverkas i Essen, Tyskland. Matek säljer även CP:s övriga sortiment av markvibratorer och stampar mm. Ingående i sortimentet till hammarna finns även markhåldon, pål- och spontdon.

En å under utveckling

En å under utveckling

Publicerad 12/4 kl. 14:54

Strax utanför Stockholm rinner Bällstaån, som just nu genomgår en översyn för att förbättra dess vattenkvalitet samt skapa bättre förutsättningar för bebyggelse i närområdet. En del av projektet syftar till att ersätta gamla kulvertar, och för att kunna göra det behöver ån omdirigeras så att arbetsområdet blir torrlagt.

Varisco blir Atlas Copco

Varisco blir Atlas Copco

Publicerad 12/4 kl. 14:52

Det har varit lugnt på den svenska pumpmarknaden sedan vår senaste tema-artikel om nya pumpar för ett år sedan. Nyheten är att Atlas Copco numera storsatsar på pumpverksamheten. Företaget har nu nyligen köpt pumptillverkaren Varisco, som är välkänt för att utveckla och tillverka pumpar med hög kvalitet.

Ny modell från Leguan

Ny modell från Leguan

Publicerad 12/4 kl. 14:46

Leguan Lifts Oy, den första tillverkaren att införa självgående arbetsplattformar, stärker sitt sortiment med en ny modell. Företaget kommer att introducera den nya modellen, Leguan 165, på Bauma, 11-17 april 2016 München. Utformningen av Leguan 165 är baserad på Leguan 160.

Ny grön laser ger fyra gånger bättre synbarhet

Ny grön laser ger fyra gånger bättre synbarhet

Publicerad 12/4 kl. 14:44

Gröna laserstrålar är framtiden när det gäller självnivellerande korslaser då det syns betydligt bättre och skarpare än röda strålar. DEWALT lanserar nu två av sina toppmodeller med grön laserstråle för absolut bästa synbarhet och precision.

Atlas Copcos duplexvält LP6505 får en storebror: LP7505

Atlas Copcos duplexvält LP6505 får en storebror: LP7505

Publicerad 12/4 kl. 14:06

Efter att nyligen lanserat den framgångsrika duplexvälten LP6505 kommer Atlas Copco nu med dess ”storebror”. LP7505 är en större modell med samma imponerande egenskaper som LP6505. Båda de nya vältarna styrs genom att man går bakom maskinen och under de uppvikbara kåporna döljs massor av effektivitet och prestanda.

Nordbyggs guldmedalj 2016

Nordbyggs guldmedalj 2016

Publicerad 12/4 kl. 13:59

Snart är det dags att återigen dela ut Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet. Nu är det klart vilka tio kandidater som är nominerade och röstningen är igång. Vinnaren koras på Nordbygg torsdagen den 7 april. Nordbygg äger rum 5-8 april på Stockholmsmässan.

Hängplattformar från All access 24

Hängplattformar från All access 24

Publicerad 12/4 kl. 12:41

I förra numret av SRT med temat arbetsplattformar fick vi inte med all information från marknaden. Därför presenterar vi nu All Access 24 AB som representerar holländska Altrex B.V. i Sverige.

MILWAUKEE LÅSER UPP DEN DIGITALA ARBETSPLATSEN

Publicerad 12/4 kl. 12:34

Genom att kombinera branschledande elektronik med ett specialutvecklat trådlöst program ONE-KEY™ erbjuder en ny nivå av kontroll och tillgång till information. ONE-KEY™ förändrar hur användare interagerar med sina verktyg, effektivisera arbetet och upprepa maximal precision gång på gång.

Topcon lanserar ny digital lasermottagare!

Topcon lanserar ny digital lasermottagare!

Publicerad 12/4 kl. 12:25

Topcon Positioning Group presenterar LS-100D, en ny digital lasermottagare! Topcon LS-100D är en digital lasermottagare som redovisar höjdavvikelse med tydliga siffror direkt i displayen.

Transportbilsnytt

Transportbilsnytt

Publicerad 12/4 kl. 11:58

Branschen tycks veta precis vad som menas med transportbilar. För de flesta importörer överensstämmer en transportbil med Transportstyrelsens definition av lätt lastbil. Det vill säga en lastbil med en totalvikt som inte överstiger 3,5 ton. Detta oavsett om utförandet är med flak, skåp eller som buss. Men några importörer går längre än så.

Ny gräsklippare med ren batterikraft

Ny gräsklippare med ren batterikraft

Publicerad 12/4 kl. 11:42

Med våren runt hörnet börjar de flesta trädgårdsintresserade att fundera på städningen av sina gräsmattor. Blotta tanken på att ta itu med det vinterluggade gräset med en trött bensindriven gräsklippare, som man skall tampas med för att få att starta, kan få vem som helt att tappa det muntra vårhumöret.

Radio med bluetooth

Radio med bluetooth

Publicerad 12/4 kl. 11:39

Radion UR 18DSDL från Hitachi är användarvänlig med många funktioner och bra ljud genom 2 högtalare med 7W ljudeffekt och integrerad basreflex. Tack vare sin robusta, men ändå lätt transportabla konstruktion med skyddsbygel och gummiskydd som skyddar vid fall och stötar, är den passande för tuffa arbetsmiljöer.

Atlas Copco utökar sortimentet av QAS-generatorer

Publicerad 12/4 kl. 11:37

Atlas Copco utökar utbudet av modeller i sin populära QAS-serie med QAS 630. Med den kompakta QAS 500-ramen kan QAS 630 generera 20 % mer kraft utan att ta större plats. Den utökade QAS-serien erbjuder nu kompletta, kompakta och bränsleeffektiva lösningar från 14 till 630 kVA, vilket gör serien till det självklara valet för en mängd tillämpningar över hela världen.

Känn framdriften i Atlas Copcos nya markvibrator LG 504!

Känn framdriften i Atlas Copcos nya markvibrator LG 504!

Publicerad 12/4 kl. 11:31

Det senaste tillskottet till Atlas Copcos sortiment av framåt- och bakåtgående markvibratorer – LG 504 – ger en imponerande framdrift, särskilt på vått underlag, tack vare högre frekvens, centrifugalkraft och amplitud. De nya maskinerna har dessutom bättre ergonomi och åtkomlighet för service och underhåll. LG 504 har en som tillval en packningsindikator som hjälper användaren göra rätt redan vid första användningstillfället.

Ny stegborr från Milwaukee – optimerad för batteridrivna verktyg

Ny stegborr från Milwaukee – optimerad för batteridrivna verktyg

Publicerad 12/4 kl. 11:07

Milwaukee lanserar en ny stegborr, speciellt utvecklad för professionella hantverkare med egenskapen att borra hål i flera storlekar med större noggrannhet och maximal hållbarhet.

Kombihammare med Hitachis antivibrationsteknologi UVP

Kombihammare med Hitachis antivibrationsteknologi UVP

Publicerad 12/4 kl. 11:04

Hitachi lanserar två nätdrivna kombihammare med kolborstfri motor och teknologi som säkrar för stabil prestanda och minimalt effekttapp vid spänningsfall.

All time high hos Beck!

Publicerad 12/4 kl. 10:31

Under 2015 omsatte Beck i Sverige över 150 milj. ex moms, en toppnotering med tillväxt på över 30 % från 2014 som också blev ett bra år omsättningsmässigt.

Nyhetsbrev

Kommande evenemang

AAA - Soliditet
PDi TV

Info

×