Nyheter

Ny säljare hos Hüllerts

Ny säljare hos Hüllerts

Publicerad 17/9 kl. 17:06

Karl-Fredrik Bengtsson, Skara, har anställts av AB Hüllert Maskin som säljare av Merlo teleskoplastare i södra Stockholm och nordöstra Götaland.

Hissnande framgångar för hissbranschen

Hissnande framgångar för hissbranschen

Publicerad 16/9 kl. 10:06

I sensommarnumret av SRT publiceras varje år traditionsenligt temat om Bygghissar. I Sverige har under de senaste två åren två starka leverantörer utkristalliserat sig, Alimak och GEDA. Inledningsvis i temat berättar vi om nyheter från Alimak och längre fram hittar du ett reportage om GEDA och svenska återförsäljaren BVM.

Nya, små och kompakta grävare

Nya, små och kompakta grävare

Publicerad 16/9 kl. 10:05

För att vara en produktkategori i slutet av produktskalan har minigrävare och kompaktutrustning skapat stora rubriker under den senaste tiden. Jim Parsons rapporterar om nyheter inom denna produktkategori.

Värmländska byggföretag skärper säkerheten

Publicerad 16/9 kl. 09:25

Sveriges Byggindustrier (BI) satsar nu 50 miljoner kronor på olika åtgärder för att förbättra säkerheten på de svenska byggarbetsplatserna. Som ett led i detta arbete har en arbetsmiljögrupp bildats av medlemsföretagen i Värmland. Målet är att genom samverkan nå samma höga säkerhetsnivå på alla sina byggarbetsplatser.

Ny konjunkturbedömning från Sveriges Byggindustrier: Bostadsbyggandet toppar i år

Publicerad 16/9 kl. 09:24

Bygginvesteringarna har lyft tack vare hushållen som varit motorn bakom den förbättrade tillväxten i svensk ekonomi. Bostadsbyggandet når sin topp i år, men investeringarna i nya bostäder fortsätter att vara den främsta anledningen till att bygginvesteringarna ökar både 2015 och 2016. Investeringsuppgången dämpas dock nästa år när hushållens efterfrågan på nya bostäder mattas av. Det framgår av en ny konjunkturprognos från Sveriges Byggindustrier.

Förslag på utstationeringsregler omöjliggör utländsk arbetskraft

Förslag på utstationeringsregler omöjliggör utländsk arbetskraft

Publicerad 16/9 kl. 09:23

Sveriges Byggindustrier är i sitt remissvar starkt kritiska mot de förslag kring nya utstationeringsregler som har presenterats i utredaren Anna Middelmans slutbetänkande. Om förslagen implementeras skulle det medföra betydande negativa konsekvenser för framför allt byggbranschen, men även samhället i stort. Sveriges Byggindustrier menar att det föreslagna strikta solidaransvaret kommer att medföra både ökade risker och administrativa kostnader för företag i byggbranschen.

Sveriges nya maskinmässa - av branschen för branschen

Publicerad 14/9 kl. 13:45

Under ett antal år har branschföreningen MaskinLeverantörerna haft ett samarbete med mässan Maskinexpo vilket inneburit att föreningens medlemmar också ställt ut på Maskinexpo. Men i våras gick avtalet ut och MaskinLeverantörerna har beslutat att återigen arrangera sin egen mässa, en mässa av branschen för branschen, som man säger själva. Mässan, som går under namnet Svenska Maskinmässan, kommer att arrangeras på Solvalla i Stockholm den 2-4 juni, 2016.

Cramo går in som huvudsponsor till Årets Bygge 2016

Cramo går in som huvudsponsor till Årets Bygge 2016

Publicerad 14/9 kl. 13:42

Årets Bygge är byggbranschens mest prestigefyllda tävling. Målet är att premiera det bästa som sektorn har att erbjuda i form av kvalitet, projektsamarbeten, ekonomi och form. ”Vi bygger inte själva, men som byggbranschens bästa ’materialförvaltare’ är vi en viktig del av utvecklingen”, förklarar Cramos VD Göran Carlson bolaget engagemang, med en anspelning på att Cramo även har en roll i ishockeyns Champions League.

Slangakuten ska växa med egna företagare

Publicerad 14/9 kl. 13:41

”Våra kunder vill att vi expanderar. Vi vet att egna lokala företagare har bättre möjligheter att etablera sig på sina lokala marknader än vi själva. Slangakutens affärsidé och koncept har paketerats för att ge egenföretagare bästa möjliga förutsättningar att lyckas i sina etableringar. De regioner som står först på tur i jakten på att hitta rätt franchisetagare är Örebro samt Linköping/Norrköping.”

Multiverktyg med hög precision och super finish

Multiverktyg med hög precision och super finish

Publicerad 14/9 kl. 13:38

Hitachi lanserar multiverktyg med låga ljud- och vibrationsnivåer. Maskinerna lanseras i två versioner och tre modeller, batteridrivet 18V och elektriskt. Verktygen är perfekta att användas till olika typer av interiörarbeten, reparation och underhåll.

Amiga lanserar ny belysningsmast

Amiga lanserar ny belysningsmast

Publicerad 14/9 kl. 13:37

Amiga AB är en el- och vvs-grossist belägen i Västra Götaland. I lokalerna på Vara slätten har Amiga funnits under 15 år och sedan starten levererat produkter till landets uthyrare. Genom åren har man haft ett nära samarbete för att utveckla och ta fram produkter som uppfyller kundernas önskemål.

Nyhetsbrev

Kommande evenemang

AAA - Soliditet
PDi TV

Info

×