Världens första batteridrivna bordssåg

Publicerad 24/11, 2016 kl. 10:07

FLEXVOLT-batteriet har banat väg för världens första batteridrivna bordssåg DCS7485. Det innebär ett stort genombrott då en bordssåg fram till nu krävt nätanslutning.

Nu lanserar DEWALT en portabel och batteridriven bordssåg, lika kraftfull och effektiv som en nätansluten. Tack vare den nya batteritekniken kan nya DCS7485 leverera samma precision och prestanda som DEWALT:s populära nätanslutna modell DW745. Ändå drivs den nya sågen endast med ett enda 54 volts FLEXVOLT-batteri. Det sladdlösa alternativet har dessutom en ny design som gör den extra lätt för en ensam person att flytta och bära med sig.

Den kompakta konstruktionen med inbyggt bärhandtag gör att sågen snabbt kan flyttas från ett arbetsmoment till ett annat. Trots att sågen bara väger 21,5 kilo är den mycket funktionell med ett sågbord på 480x480 mm.

Funktionaliteten i kombination med en oslagbar kraft har stått i fokus när DEWALT:s ingenjörer utvecklat den nya sågen. Allt för att säkerställa att den både är bekväm att hantera och klarar sågningar i alla typer av konstruktionsmaterial i olika bredder och dimensioner. Resultatet finns i följande siffror:

DCS7485 klarar att skära upp till 92 meter i 19 mm tjocka OBS-träfiberskivor på en enda laddning. Skärbredden är 610 mm och ända upp till 1220x2440 mm om anhållet monteras bort. Skärdjupet är på 65 mm och även precisionsförmågan är noggrann och tillförlitlig med en repeterbarhet på upp till 0.4 mm. Sammantaget är DCS7485 en både mångsidig och flexibel bordssåg.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×